Ring til os

+45 75 16 51 00

Skriv til os

info@svaneentreprise.dk

Historie

Svane startede den 1. marts 2002 ved Arne Ølholm Jørgensen og Niels Svane Møller – deraf navnet Svane Entreprise.

Dengang holdte virksomheden til i lokaler på Mådevej 80 i Esbjerg.

I starten var det baseret på mand og bil/gravemaskine, og i opstarts-årene blev der beskæftiget 10-12 mand, hvor der hovedsagligt blev gravet til kabel tv for Esbjerg kommune.

I 2004 – 2005 begyndte fibernettet så småt, og der blev der udført arbejde for det daværende Sydvest Energi.

Sydvest energi skiftede navn til Syd Energi – senere Stofa og i dag Norlys, som er en fast samarbejdspartner for Svane Entreprise i dag. Igennem årene er det blevet til rigtig mange løbende meter render og kabler nedgravet for Norlys.

I forbindelse med kommune sammenlægningen i 2007, hvor Esbjerg, Ribe og Bramming kommune blev lagt sammen, fik Svane tildelt ordre på at grave mellem de forskellige Rådhuse i kommunerne – en opgave på ca. 100 km, hvor der blev lagt tomrør, så der efterfølgende kunne blæses fiberkabler igennem.

I 2016 startede samarbejdet med EWII, og også her er der et tæt samarbejde ift. nedgravning af Fiber kabler, samt gade belysning – dette samarbejde er der også i dag.

Igennem alle årene har Svane også gravet elkabler ned for diverse forsyningsvirksomheder og elinstallatører.

I 2006 blev lokalerne for små, og grunden Måde Kirkevej 31 Esbjerg købt, hvor den nuværende kontorbygning blev opført.

2007 kom der så en lagerhal til, med tilhørende værksted og personalerum.

Opgaverne blev flere, og der skulle ansættes flere funktionærer, så i 2013 kom tilbygningen til kontoret, da der også blev indgået en stor rammeaftale med Syd Energi, omkring nedgravning af fibernet.

I dag 2022 beskæftiger vi ca.100 personer, bestående af 80 timelønnet og 20 funktionærer, samt diverse faste underentreprenører. Opgaver udføres hovedsageligt i det syd og sønderjyske/Fyn/Langeland/Øerne.

I august 2022 vælger Niels og Arne at sælge deres forretning til Lokal Investor kreds – hvor Torben Ilsøe Nielsen indsættes som ny adm. Direktør og medejer.

De tidligere ejere er stadig en del af Svane Entreprise, og vil være det frem til sommer 2023.

Alle opgaver består fortsat Inden for forsyningsområdet, som Fibernet, El, Gadelys etc.